praktijk Naphausen    

                  


CHINESE KRUIDEN 

kunnen worden gebruikt als aanvulling op de acupunctuurbehandeling, maar kunnen ook als zelfstandige behandeling worden ingezet. 

Een kruidenformule bestaat uit een mix van enkelvoudige kruiden, samengesteld op basis van uw klacht en uw lichamelijke gesteldheid. De juiste combinatie van kruiden in een recept is van belang voor de gewenste werking.

Van oudsher werd gewerkt met losse kruiden waarvan een aftreksel werd gemaakt, een decoct. Dat gebeurt nog steeds, hoewel tegenwoordig vaker gekozen wordt voor kant en klare pillen of voor een gevriesdroogde vorm (korreltjes of poeder), al dan niet tot tabletten en capsules verwerkt. Ook druppels en zalven op kruidenbasis zijn beschikbaar. 

De kwaliteit van losse kruiden en kruidenpreparaten moet aan duidelijke eisen voldoen. Ze worden streng gecontroleerd om de werkzaamheid en veiligheid te garanderen. 

Chinese kruiden worden over de hele wereld al sinds mensenheugenis ingezet ter preventie en klachtenverlichting. Ze hebben een sterke werking en bieden, waar mogelijk, alternatieven om het gebruik van antibiotica en medicatie met nare bijwerkingen te beperken. Vanwege de goede resultaten raakt zelfs de farmaceutische industrie geïnteresseerd in klassieke kruidentoepassingen. 

Naast de Chinese Kruiden wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige orthomoleculaire producten, mn bij een tekort van vitaminen en mineralen, vastgesteld door middel van een laboratoriumtest. (bloed/ urine). Met name zijn orthomoleculaire middelen een uitstekend alternatief voor statines, in het geval van verhoogde cholesterol.

E-mailen
Bellen