praktijk Naphausen    

                  

                     

Welkom op de site van praktijk Naphausen, praktijk voor Acupunctuur en Chinese Kruiden.

Acupunctuur en Chinese Kruiden behoren tot de Traditionele Chinese Geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van een geneeskundig model dat uitgaat van een totaalbeeld van de mens en zijn omgeving. Het welbevinden van de mens staat centraal. Er worden verbanden gelegd tussen lichaam, geest en sociale omstandigheden. Ziekte wordt niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel, maar is een lichamelijke en/of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welbevinden: de energie-huishouding is uit balans. Duizenden jaren traditie en talrijke wetenschappelijke onderzoekingen liggen aan de grondslag van deze 'holistische' behandelwijze.

De klassieke westerse geneeskunde hanteert een model waarbij vooral wordt uitgegaan van lokale en meetbare processen, met de nadruk op chemische en technologische aspecten.

Beide modellen kunnen naast elkaar bestaan: ze kunnen zelfstandig ingezet worden, maar ze kunnen elkaar ook aanvullen en ondersteunen.


 


Vanaf januari 2024 bouw ik mijn praktijk voor acupunctuur en chinese kruiden af.
Na meer dan 45 jaar vak-beoefening wil ik wat meer van mijn pensioen gaan genieten.

De acupunctuur-praktijk wordt overgedragen aan acupunctuurpraktijk Blokhuis, Polsteeg 3 ,
7244 PX  Barchem, 06-16503419,  www.acupunctuurblokhuis.nl .
Om mevrouw Blokhuis de eerste periode te ondersteunen blijf ik in beginsel op de maandag nog aktief met mijn huidige patiënten-bestand.  Mijn behandelingen vinden plaats in de praktijk van  mevrouw Blokhuis te Barchem. Op deze manier werken wij toe naar een geleidelijke overname.
Tevens zal ik, zo nodig, voor mevrouw Blokhuis waarnemen tijdens haar vakanties en vrije dagen, zodat de continuiteit van behandeling in haar praktijk gewaarborgd blijft.

E-mailen
Bellen